INVINGEM STRESUL 

Sparge blocajele mentale!

/ by Daniel Mois / Nu sunt comentarii!

               Rareori reuşeşti să înveţi cu adevărat din greşeli! Mai mult, ai tendinţa de a le repeta frecvent, de nenumărate ori! Abia atunci realizezi că eşti victima unor TIPARE DISFUNCŢIONALE, care se repetă obsesiv! Iar spargerea acestor tipare SUBCONŞTIENTE te depăşeşte! Orice acţiune RAŢIONALĂ, CONŞTIENTĂ, nu poate atinge tiparele aflate în mintea SUBCONŞTIENTĂ! Tot aşa cum orice cuvânt spus de mine în limba română nu are absolut nici un efect asupra calculatorului meu, care rulează alt limbaj de programare, şi NU ÎNŢELEGE limba mea maternă!

                Şi aici apare BLOCAJUL MENTAL, care nu îţi dă voie să comunici TU cu TINE! Dialogul tău interior este distorsionat, şi ineficient! ADULTUL din tine, cel raţional, spune una, şi COPILUL INTERIOR face alta! E ca o relaţie dintre părinţi şi copii, unul dă ordine, şi altul se revoltă, refuzând să asculte! Cu cât părintele ste mai hotărât, mai agresiv, şi mai ferm, cu atât OPOZIŢIA COPILULUI va fi mai radicală, şi derapajele mai frecvente!

                Arta reconcilierii subpersonalităţilor tale (părintele, adultul şi copilul) este esenţială, şi presupune răbdare, efort conştient, şi învăţare experienţială. Însă odată asimilată această artă, redevii stăpânul vieţii tale. Şi reintri în armonie cu tine însuţi. Şi cu întreg Universul.

                Câţi dintre noi sunt pregătiţi să o acceseze? Atâta vreme cât cei mai mulţi preferă SUROGATE, evadări temporare din realitatea dureroasă de zi cu zi, şi soluţii rapide, magice, ieftine, sau pretinse miracole, suferinţa va fi mereu prezentă în multe suflete.

                Conexiunile neuronilor din creierul tău sunt vechi, unele sunt eronate, şi altele au fost create accidental! Însă tu ai o opţiune, o posibilitate de A ALEGE conştient să faci o schimbare! Să creezi din nou ALTE CONEXIUNI, să bătătoreşti alte cărări pe care să curgă alte informaţii, fără să te mai agăţi de drumurile vechi, cunoscute, şi disfuncţionale.

                Însă procesul de CREAŢIE presupune oarecare pregătire, şi un efort conştient! Presupune să ieşi din vechile tipare. Comoditatea, inacţiunea, şi lipsa de curaj te vor condamna în a rămâne BLOCAT în cărările vechi, la fel ca în bancul cu Păcală. Acesta căuta ceva pe drum. Un cunoscut îl întreabă ce caută acolo, şi el spune că şi-a pierdut inelul în casă. Dar că preferă să îl caute în stradă, unde e mai multă lumină, deoarece în bezna din casă e mult mai greu de găsit ceva!Comentarii

Adaugare comentarii

*

*

*